Καταπατήσεις (;) στο νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα.

331 0

Στο νοσοκομείο ” Η Αγ. Βαρβάρα ” τοποθετήθηκε πρόσφατα μικρό παρεκκλήσι ως ”δωρεά” ενός ιδιώτη, σε χώρο  παρακείμενο του ναού των Αγ. Αναργύρων. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια ώστε ο προκάτ ναΐσκος να παρουσιαστεί ως το “κελί” του Ευμένιου Σαρειδάκη (γεν. 1931) που νοσηλεύθηκε στο “Λοιμωδών”, έμεινε εκεί ως ιερέας και πέθανε το 1991.

Θα μπορούσε να μην ενδιαφέρει κανέναν εάν δεν υπήρχαν σοβαρές παραβιάσεις και παραβάσεις  στην όλη διαδικασία

Με το πρόσχημα της δωρεάς , γίνεται προσπάθεια να οικειοποιηθεί και να καταπατηθεί  ζωτικός χώρος του νοσοκομείου που θα μπορούσε μελλοντικά να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του νοσοκομείου!!

Με ευθύνη της Διοίκησης  και της Υ.Π.Ε. δεν έχουν  τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες  που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις

Δεν  έχει γίνει αποδοχή της δωρεάς από το Δ.Σ. του Γ.Ν.Ν.Π. ” Άγ. Παντελεήμων – Γ.Ν.Δ.Α. ”Η Α. Βαρβάρα ”και δεν έχει εκδοθεί άδεια  από την πολεοδομία για την εγκατάσταση του  όπως και για την  τσιμεντένια πλατφόρμα που κτίστηκε για την τοποθέτηση του ναίσκου.

Επιπλέον ,το νοσοκομείο διαθέτει ήδη χώρο λατρείας , τον ναό των Αγ. Αναργύρων, που ιστορικά λειτούργησε για τις ανάγκες των χανσενικών.

Ο χώρος στον οποίο έχει τοποθετηθεί ο ναίσκος, σε μεγάλη απόσταση από τον προϋπάρχοντα  ναό, υποδηλώνει πρόθεση δέσμευσης μεγάλης έκτασης.

Νομίζουμε ότι πρέπει να διερευνηθεί το θέμα από όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται καθώς πρόκειται για μια καταφανή προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα στο χώρο του νοσοκομείου, μέσω της καταπάτησης δημόσιου χώρου!

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Δυτικής Αθήνας μέσω του συντονιστή της Κώστα Κάβουρα προχώρησε σε καταγγελία στην Πολεοδομία Αιγάλεω ζητώντας να ελεγχθεί η “νομιμότητα” της κατασκευής ναϊσκου αλλά και της διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου πέριξ αυτού. Η καταγγελία όπως στάλθηκε:

 “Εντός του νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα» τοποθετήθηκε πρόσφατα μικρό παρεκκλήσι ως δωρεά ιδιώτη, σε χώρο παρακείμενο του ναού των Αγ. Αναργύρων, ενώ έχει πραγματοποιηθεί διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου [επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία].

Καθώς αυτός ο χώρος αφορά ζωτικό χώρο του νοσοκομείου που θα μπορούσε μελλοντικά να αξιοποιηθεί για υγειονομικούς σκοπούς, όπως την ανάπτυξη πτέρυγας του νοσοκομείου, παρακαλούμε τις υπηρεσίες σας να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών για την τοποθέτησή του.”