Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας για την Ψυχική Υγεία

229 0

10 χρόνια οικονομικής κρίσης με τεράστιες ανατροπές στην οικογενειακή ζωή. 2 lockdown με υποχρεωτικούς εγκλεισμούς στο σπίτι λόγω πανδημίας, κάτι που μόνο στα μυθιστορήματα είχαμε ακούσει. Τι συνέπειες μπορεί να έχουν στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων; Πώς μπορεί να παρέμβει σωστά η οικογένεια προκειμένου να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση δεδομένου ότι και οι ίδιοι οι γονείς είναι αντιμέτωποι με δυσβάστακτα προβλήματα;

Τα ερωτήματα αυτά απασχόλησαν τη διαδικτυακή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το Σάββατο 5/12/2020, με θέμα: “Ψυχική Υγεία: Παιδιά, έφηβοι, οικογένεια σε παρατεταμένη κρίση. Υπάρχει διέξοδος;”.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και προβλήθηκε ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα left.gr, ήταν προσκεκλημένοι και μίλησαν, ο Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Πλουμπίδης, ο Ψυχίατρος και Διευθυντής ΕΣΥ-ΚΨΥ Χαλανδρίου, Δημήτρης Μαγριπλής, η Ψυχοθεραπεύτρια και πρ.Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Αγγελική Καλπαξόγλου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Επικοινωνιολόγος/Διαφημίστρια και Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας, Τασούλα Πετράκου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών που είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και σχόλια με ηλεκτρονικά μέσα, δίνοντας την ευκαιρία στους εισηγητές να απαντήσουν και να τοποθετηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις ερωτήσεις υπήρξε και μία πληθώρα προτάσεων, τις οποίες η Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας θα δει αναλυτικά.

Κοινή πεποίθηση όλων αποτέλεσε η ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία. Μέσα από τις ομιλίες και την έμφαση που ο κάθε ομιλητής έδωσε σε διαφορετικό θέμα, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η πανδημία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, δημιουργεί στις οικογένειες ένα πρωτόγνωρο πλαίσιο συνεννόησης. Για την Κυβέρνηση όπως έχει φανεί, η διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας αποτελεί πολυτέλεια. Οι οικονομικοί πόροι που κατευθύνονται σε αυτόν τον τομέα υγείας είναι σχεδόν ανύπαρκτοι με τάση εξαφάνισης. Ωστόσο, τα προβλήματα γιγαντώνονται. Και είναι πολυδιάστατα. Όλοι, ομιλητές και κοινό συμφώνησαν ότι πρέπει να μπει τέλος στην απομάκρυνση και αποξένωση των μελών της οικογένειας. Να στηριχτούν με δράσεις αλληλεγγύης άτομα και ομάδες που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Και βέβαια, να αναπτυχθούν διεκδικητικοί αγώνες ώστε οι πολιτεία να καταλάβει ότι υγεία χωρίς ψυχική υγεία δεν μπορεί να υπάρξει.


Το πλήρες βίντεο της εκδήλωσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι Ν.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ στο YouTube:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *